Λέσχη Πυροσβεστών Μακεδονίας

Σύλλογος/ Σωματείο

Ακρώνυμο του φορέα

ΛΕ.ΠΥ.ΜΑΚ.

Έτος ίδρυσης

2020

Διεύθυνση

Ισμήνης 46, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη

Email

romanosgate@hotmail.com

Tηλέφωνo

+30 231 027 5805

+30 6972501599

Σελίδα φορέα σε άλλα κοινωνικά δίκτυα

Facebook ” Λέσχη Πυροσβεστών Μακεδονίας”

Περιγραφή του φορέα

Η Λέσχη Πυροσβεστών Μακεδονίας είναι πολιτιστικός σύλλογος μέλη του οποίου είναι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και πολίτες φίλοι των πυροσβεστών και του λειτουργήματος το οποίο υπηρετούν. Οι δράσεις μας έχουν οικολογικό περιεχόμενο όπως π.χ περισυλλογή ανακυκλώσιμων σκουπιδιών από δύσβατες τοποθεσίες, καθώς και ενημέρωση φορέων από στελέχη μας για θέματα φυσικών καταστροφών.
Στο κτήριο όπου στεγάζεται η έδρα μας, διατηρούμε ένα μικρό μουσείο αντικειμένων πυροσβεστικού ενδιαφέροντος, στολές πυρκαγιάς και χημικής προστασίας, καθώς και μια αντλία του 19ου αιώνα.

Δράσεις που έχει διοργανώσει ή στις οποίες έχει ενεργά συμμετάσχει ο φορέας

Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από δύσβατη περιοχή στην άνω πόλη Θεσσαλονίκης, όπου επιστρατεύτηκαν ειδικοί αναρριχητές μέλη το συλλόγου.
Ενημέρωση του συλλόγου κυνηγών Βορείου Ελλάδος για τις δασικές φωτιές (τρόπος αντίδρασης και τρόποι προστασίας ).Διοργάνωση διεθνών αθλητικών ποδοσφαιρικών συναντήσεων σωμάτων ασφαλείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών σε Πυροσβεστικές υπηρεσίες του εξωτερικού.(Βαρκελώνη, Βερολίνο, Βασιλεία Ελβετίας, Μπρνο Τσεχίας, Πεσκάρα Ιταλίας, Ασαφεμπουργκ Βαυαρίας, Γκέτεμποργκ Σουηδίας, κτλπ)

Video link από δράσεις του φορέα

elGreek