Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

Ακρώνυμο του φορέα

Σύμπραξη / Sympraxi

Έτος ίδρυσης

2010

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 29Α, 54630 Θεσσαλονίκη – Κέντρο

Email

sympraxigender@gmail.com

Tηλέφωνo

+30 2310249614

+30 6999249614, +30 6999249000

Ιστοσελίδα

http://gladfest.eu/?page_id=1352

Περιγραφή του φορέα

Η «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΥΛΟ» είναι μια συλλογικότητα για κάθε άτομο που θέλει να δραστηριοποιηθεί και να ψυχαγωγηθεί με διοργάνωση διαλέξεων – συζητήσεων, κινηματογραφικών προβολών, εικαστικών εκθέσεων, δρώμενων, φιλικών συναντήσεων σε καφέ, ψυχολογική ενδυνάμωση, εκδόσεις κ.ά. για την απελευθέρωση της επιθυμίας και της έκφρασης του Φάσματος της Ομοφυλοφιλίας και των Φύλων, κοινωνικών ή βιολογικών, σύμμετρων ή ασύμμετρων.
Η «Σύμπραξη» δέχεται τον «Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ε.Ε.» η οποία αντιτίθεται στις διακρίσεις λόγω εθνότητας, εθνικότητας, γλώσσας, ηλικίας, πεποιθήσεων, θρησκείας / αθεΐας, σωματικής διάπλασης, ερωτικού προσανατολισμού, έμφυλης ταυτότητας – χαρακτηριστικών – εμφάνισης.
Η «Σύμπραξη» διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών (1999 ως σήμερα),επίσης εκδηλώσεις διαλόγου, εικαστικές εκθέσεις, έρευνες, εργαστήρια, έκδοση βιβλίων για τον ερωτικό προσανατολισμό (ομοφυλοφιλία, ομοφυλοφοβία, οικογένειες από ζευγάρια ίδιου φύλου, κινηματογράφο, ΛΟΑΤΚΙ προσφυγικότητα). Κάθε άτομο που θέλει να συνεργαστεί / δραστηριοποιηθεί μαζί μας, είναι ευπρόσδεκτο.

Δράσεις που έχει διοργανώσει ή στις οποίες έχει ενεργά συμμετάσχει ο φορέας

(1) Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης G.L.A.D. Ταινιών (ΛΟΑΤΚΙ+), το οποίο διεξάγεται από το 1999 ως σήμερα). Προβάλει ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, από όλον τον κόσμο, είναι διαγωνιστικό, το κοινό επιλέγει τις καλύτερες ταινίες. Συνοδεύεται από συζητήσεις και εικαστικές εκθέσεις.
(2) Διεξάγει έρευνες έρευνες για την ομοφυλοφιλία, ομοφυλοφοβία, οικογένειες από ζευγάρια ίδιου φύλου, κινηματογράφο, ΛΟΑΤΚΙ προσφυγικότητα, τα ΛΟΑΤΚΙ κινηματογραφικά φεστιβάλ, τη γυναικεία παρουσία στη Θεσσαλονίκη.
(3) Έχει εκδώσει ως βιβλία τα πρακτικά συνεδρίων και ερευνών για τα παραπάνω θέματα.
(4) Διεξάγει συζητήσεις για τη γυναικεία απασχόληση και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ασχέτως εθνικότητας και ηλικίας.

Video link από δράσεις του φορέα

Εθελοντικές ευκαιρίες που παρέχει ο φορέας

Παρέχονται ευκαιρίες εθελοντικής δραστηριοποίησης (*) για τη διοργάνωση του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης G.L.A.D. Ταινιών (ΛΟΑΤΚΙ), (*) τη διοργάνωση προβολών ταινιών και συζητήσεων, (*) έρευνα για την γυναικεία και ομοφυλοφιλική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, (*) συζητήσεις, (*) εικαστικές δράσεις, (*) επικαιροποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της «Σύμπραξης» και του Φεστιβάλ. Στα άτομα με εθνικό ή γλωσσικό ή θρησκευτικό ή σωματικό υπόβαθρο που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό, μπορεί να παρασχεθεί ενασχόληση που επικεντρώνει σε αυτά τα ειδικότερα ενδιαφέροντά τους σε συνδυασμό με το φάσμα των βιολογικών και κοινωνικών φύλων και προσανατολισμών.

Κατάλληλες είναι οι ηλικίες άνω των 17 ετών, εφόσον έχουν επαφή και ενδιαφέρον με κάποια από τα παραπάνω θέματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης” μπορούν να συμμετέχουν άτομα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις συνεργαζόμενες χώρες. Θα πρέπει να μιλούν Αγγλικά ή Γερμανικά ή Γαλλικά ή Ελληνικά, ώστε να είναι δυνατή η συνεννόηση μαζί μας.

Άτομα από άλλες χώρες ή από την Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν κάποια από τις παραπάνω γλώσσες και επίσης να έχουν εξασφαλίσει τη διαβίωσή τους μέσω κάποιου Προγράμματος ή από δωρεές ή από ίδια μέσα.

Η διάρκεια παροχής εθελοντικού έργου θα πρέπει να είναι άνω του ενός μήνα.

Δυνατότητα συμμετοχής: Όλο το έτος εκτός του Ιουλίου και Αυγούστου.

elGreek