ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ – ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύλλογος/ Σωματείο

Ακρώνυμο του φορέα

ΣΕΠ – Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης

Έτος ίδρυσης

1914

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α 1, 54636 Θεσσαλονίκη

Email

the@sep.org.gr, scoutsofthessaloniki@gmail.com

Tηλέφωνo

2310857567

6972221539

Ιστοσελίδα

www.scoutsofthessaloniki.gr

Σελίδα φορέα σε άλλα κοινωνικά δίκτυα

https://www.instagram.com/scoutsofthessaloniki

https://www.facebook.com/scoutsofthessaloniki

Περιγραφή του φορέα

Ο Προσκοπισμός προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες και προκλήσεις, δημιουργώντας δυνατές φιλίες και καθημερινή περιπέτεια σε περισσότερα από 13000 αγόρια και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε θετικό αντίκτυπο στη ζωή των νέων ανθρώπων, στα 7000 ενήλικα στελέχη της Κίνησής μας καθώς και στις τοπικές τους κοινωνίες που αυτοί συμμετέχουν και ζουν.

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία δράσεων, από την αναρρίχηση και την ιστιοπλοΐα έως την κατασκευή σχεδίας και το θέατρο. Ο Προσκοπισμός βοηθάει τους νέους 7-26 ετών να αναπτύξουν νέες ικανότητες και να ξεκλειδώσουν το ταλέντο τους, χτίζοντας την προσωπικότητά τους, ώστε να εξελιχθούν σε ενεργά άτομα στον τόπο τους. Αυτό γίνεται πραγματικότητα μέσω των προσπαθειών των ενήλικων εθελοντών μας που συνδυάζουν τη διασκέδαση και την προσκοπική ζωή στη φύση. Χιλιάδες γονείς κάθε εβδομάδα μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, καθώς η Προσκοπική Κίνηση δέχεται παιδιά χωρίς διακρίσεις.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Kίνησης (W.O.S.M.) με περισσότερα από 50 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, με στόχο ένα καλύτερο κόσμο.

Video link από δράσεις του φορέα

https://www.youtube.com/@ScoutsofGreece

https://www.youtube.com/@scoutsofthessaloniki

elGreek